Oblikovanje poslovne vizike

Grafično oblikovanje AGD design
Proces grafičnega oblikovanja
Referenčni grafični dizajn
Naročniki vizualnih komunikacij
Cenik grafičnega oblikovanja
Kontaktni podatki
Spletne povezave
 
 

Poslovna vizitka

Poslovna vizitka je kartica, ki vsebuje ključne kontaktne informacije o podjetju in posamezniku.

Tradicionalne poslovne vizitke vizualni komunikaciji niso namenjale posebne pozornosti in so bile sestavljene predvsem iz črno obarvanega besedila na beli podlagi. Danes je jasno, da ima prepoznavnost pomembno vlogo pri ustvarjanju konkurenčne prednosti. Poslovna vizitka danes z vidika vizualne podobe in grafičnega oblikovanja sledi celostni grafični podobi podjetja in kot taka vsebuje vse bistvene vizualne elemente izdelanega dizajna. Grafično oblikovanje poslovne vizitke tako zapoveduje izbiro tipične barve, tipografije in logotip podjetja.

Z vsebinskega vidika poslovna vizitka običajno vsebuje ime lastnika z opcijsko formalno izobrazbo ter naziv podjetja in delovnega mesta, ki ga lastnik zaseda. Sledijo kontaktni podatki, ki vključujejo naslov, telefonsko številko in številko faksa, naslov elektronske pošte in naslov spletne oz. internetne strani. Poslovna vizitka lahko vsebuje tudi informacije o bančnem računu in davčno številko. Zelo pomembna navedba na vizitki je navedba dejavnosti, včasih tudi slogan podjetja.

Lastniki poslovnih vizitk si le te izmenjujejo med formalnim spoznavanjem in vizitka pogosto ustvari prvi vtis o podjetju in njenem lastniku. So pomembno marketinško orodje, ki odraža profesionalizem in zagotavlja, da se lastnika spomnimo takrat, ko ga potrebujemo. Zbirka različnih poslovnih vizitk lahko sčasoma postane zelo obsežna in takrat izstopajo in imajo prednost tiste vizitke, ki so profesionalno oblikovane in upoštevajo pravila učinkovite vizualne komunikacije.www.oblikovanje-agd.com - AGD grafično oblikovanje -

Zemljevid strani
Vizitka